maanantai 16. marraskuuta 2009

Harmistusta, housuja ja unipussi

Saumurini - reilu kuukausi sitten ostettu, tosin käytetty- sanoi sopimuksensa irti. Kun vein sen liikkeeseen Turkuun, josta se oli ostettu, äijä alkoi puhumaan tyyppivioista ja haukkumaan saumurin merkkiä kun reilu kuukausi sitten se oli niin hyvä ja luotettava. Että ottaa päähän! Nyt se on huollossa ainakin 2viikkoa. Eniten harmittaa, että kaikki joulun lahjasuunnitelmat meni ihan uusiks. :( Harmittaa, että olin niin tyhmä, että uskoin sedän myyntipuheet sekä se, etten ostanut sitä täältä kotikaupungista, jolloin huolto olis ollut huomattavasti helpompaa. Onneksi ihana anoppini lupasi lähettää koneen tänne kun se on kunnossa.
Jotain sentään sain viime viikolla tehtyä huolimatta Stellan ja äidin flunssasta ja koneen kiukuttelusta.

Tämä unipussi oli ´tilaus´. Oton äiti harmitteli kun poika potkii peitot aina pois päältään ja herää varpaat kylmänä, joten tarjouduin tekemään unipussin pojalle. Ihana tähtifleece sopii unipussiin ja vuorina on valkoinen trikoo. Ja ensimmäisten testien perusteella pussi toimii. :)

Nämä farkut tein Stellalle ihastuttuani susette-kaavaan. Tällä kertaa muistin pidentää kaavaa, jotta housuissa olisi myös vähän kasvuvaraa. Tikkasin saumat vaaleanpunaisella tikkauslangalla ja lopputulos on mielestäni ihana.

Tein itselleni vihdoin ja viimein uudet lökäpökät. Vanhat lökäpökäni alkoivat hajoamaan liitoksistaan.

Ja koska aplokaatiovimma on iskenyt myös tänne ja kunnolla niin peppuun tuli sydän. Loppuen lopuksi en tiedä oliko sydän hyvä idea mutta siinä se nyt nököttää. Mieheni mielestä housut ovat "söpöt" sydämellä.

Täytyy vielä kertoa kuinka otettu isäni oli siitä, että blogissani oli jo yli kaksituhatta kävijää. Kyllähän se mieltä lämmittää. :) Kommentteja saa mieluusti jättää merkiksi käynnistäsi! 

Kaavat: Ottobre; Unipussi 5/06 koko74/80, Susette-housut 1/08 koko80, velourhousut Suuri Käsityö lehti 11-12/09. 
Kankaat: Eurokangas.

9 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Ihana pussi! Juuri oon etsinyt sopivaa unipussi kaavaa niin tekisin pukinkonttiin. Mut vielä en löytänyt ja tuota lehteä en omista. Täytyy varmaan piirtä itse vanhasta pussista jonkinlainen...

Hanna kirjoitti...

Onpas todellakin ihan söpöset housut Stellalla. Mullakin on tarkoitus ommella itselle pitkästä aikaa jotain mutta projekti vaan siirtyy ja siirtyy. Miksihän itselle on niin vaikee alkaa ompelemaan? Tekemäsi housut ovat juuri ihanat kotihousut. Mulla on nyttenkin velourhousuit jalassa, ihan parhaat :)

Mirka kirjoitti...

Ihanaa, päivitys siulla!! Ja jälleen ihania ompeluksia :) Oon kyllä ihan täysin siun fani <3 Ja mie veikkaan, että ei mee aikakaan kun siun kävijälaskurissa on 20 000 kävijää!! Upeita nää on, ei voi mitään!

Tuota unipussia mie oon miettiny keskimmäisen muksun vauva-ajoista asti, mutta mutta... En oo ees kokeillu. Näinköhän tuommosella yli 2vuotiaalla vielä toimisi?

Inkeliina kirjoitti...

Söpöset nuo susette-farkut! Tuo samainen unipussi kaava oli meilläkin aikoinaan käytössä esikoisen kanssa ja varmasti myös tämän pikku kakkosen kanssa tullaan unipussia käyttämään.

meenu kirjoitti...

Aivan ihana toi tähtifleecekangas! Ja muutenkin unipussi näyttää tosi kivalta. Susette-huosutkin näyttää tosi kivoilta. Ite tein joskus sameetista samat pöksyt, mut noin farkkuna on kyllä aika hyvännäköset!

Nanni kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Tuo unipussi on kyllä verraton pikkuisten peitonpotkijoiden lämmike! Itsekin tein pienelle pojalleni, nythän tuo jo tarvitsisi isomman! Nuo housut on kyllä tosi nätit! :)

pauliina kirjoitti...

toi unipussi pitää kyllä toteuttaa täälläkin! Kivat sivut sulla!

~Maria~ kirjoitti...

Söpösiä juttuja olet taas tehnyt!

Tosi kurja juttu kyllä tuo saumurin hajoaminen. :( Olisit vaatinut toisen tilalle huollon ajaksi!

Ikuinen vauvakuume kirjoitti...

Blogisi on tosi soma,
hyvä tyyli, ihan oma

Kurkkaan myös nuo kaikki linkit,
kiitos, hyvät ovat vinkit!